Artikel top billede

Lunken modtagelse af finansloven fra it-branchen

Finansloven rummer gode ideer på arbejdskraftområdet, men alligevel ikke gode nok. Regeringens finanslov får en blandet modtagelse i it-branchen.

Arbejdskraft er nøgleordet i den nye finanslov, som finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går fik endeligt på plads. Også set med it-organisationernes briller.

"Vi synes, at det er positivt, at jobkort-ordningen og greencardordningen udvides, og det er vigtigt at få fart på sagsbehandlingen hos Udlændingeservice. Rekruttering i udlandet er meget vigtigt i vores branche lige nu," siger Jette Baade, underdirektør i IT-Branchen.

Hun fortæller, at hun lige har haft en arbejdsgiver i telefonen, der kunne fortælle om problemer med at få godkendt en kinesisk medarbejder, og sagsbehandlingstider på tre måneder.

IT-Branchen støtter en ændring og udvidelse af forskerskatteordningen, men er ikke tilfreds med det forslag, der ligger nu.

"Vi mener, at det nuværende forslag er lidt illusorisk," siger Jette Baade.

Kortsigtet plan

Som udgangspunkt mener Tony Franke, der er direktør i Dansk IT, at jobplanen er for kortsigtet en løsning.

For incitamenter som store skattefritagelser til 64-årige og jobkortordning er ifølge Tony Franke ikke holdbart i længden.

"Vi har siden forslaget kom frem meldt ud, at man i stedet skulle satse på digitalisering, som kan være med til at fremtidssikre det offentlige," siger Tony Franke.

Jette Baade fra IT-Branchen mener også, at det er postivt at regeringen nu lover en handlingsplan, der skal effektivisere arbejdet i det offentlige med brug af teknologi.

Robotter i stedet for hænder

Den måske mest iøjnefaldende investering i den type teknologi er tre milliarder kroner, der frem til 2015 skal bruges til at finansiere teknologiske hjælpemidler, der kan spare arbejdskraft.

Det kan være i form af teknologi, der kan aflaste personalet i plejesektoren, som Computerworld beskrev i går, eller decideret omlægning af arbejdsgange.

Telemedicin og videokonsultation med sundhedspersonale er også et af de forslag, som der ligges op til kan støttes af puljen.

Penge til Velfærdsministeriet

Det er Karen Jespersen (V) i Velfærdsministeriet, der skal administrere den store pulje.

"Det er vigtigt at give medarbejderne moderne arbejdsredskaber, så de får bedre tid til den omsorg og pleje, som er så vigtig for borgerne ikke mindst når man bliver ældre og afhængig af andres hjælp," siger Karen Jespersen.

"Nu foretager vi altså en seriøs investering i arbejdskraftbesparende teknologi både i år og de kommende år," siger hun.

Fordelingen af de mange penge skal ske i et samarbejde mellem ministeriet, kommunale og regionale ledere og private virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere